Lasten ja koko perheen liikunta

PERHELIIKUNTA

Suomen Voimisteluliitto Svolin Perheliikunta on alle kouluikäisille ja heidän vanhemmilleen suunnattua toimintaa seurojen ohjatuilla tunneilla. Perheliikuntatuokiot voivat parhaimmillaan olla lapsille sekä vanhemmille ikimuistiosia elämyksiä ja rakentavat samalla terveyttäedistävän liikuntaharrastuksen pohjaa myös tuleville vuosille.

TNV:n perheliikuntatunneilla aikuiset ja alle kouluikäiset lapset liikkuvat monipuolisesti ja iloisesti yhdessä lapsen ehdoilla. Tunneilla kehitetään lapsen perusliikuntataitoja ja oman kehon tuntemusta. Myös aikuisille tulee hiki ja syke hieman nousee, kun lapsen maailmaan heittäytyy mukaan. Mukana tunneilla ovat niin musiikkiliikunta, laululeikit, loruilut, satujumppa, pelit, temppuilut, välineliikunta, palloilu kuin hassuttelukin sekä aikuisten lihaskuntoliikkeet.

Tunnit sopivat hyvin myös ensimmäiseksi jumpaksi ennen kuin lapsi haluaa lähteä yksin omaan jumppaansa.

VAUVAJUMPPA

Vauvajumppa on perheliikuntatunti, jossa lapset ovat vielä vauvaikäisiä (3 kk - 1 vuosi). Se on sekä vauvan että aikuisen yhteinen iloinen jumppahetki. Mukana tunneilla ovat niin musiikkiliikunta, laululeikit, loruilut, satujumppa, pelit, temppuilut, välineliikunta, palloilu kuin hassuttelukin sekä aikuisten lihaskuntoliikkeet. Aikuisen kohottaessa kuntoaan annamme samalla lapselle kokemuksia liikkeistä, musiikista sekäsosiaalisesta vuorovaikutuksesta.

VARUSTUS

Perheliikuntatunneilla sekä aikuisen että lapsen on hyvä liikkua joko avojaloin tai jumppatossuilla. Vauvoille kannattaa varata mukaan alusta ja jotain lämmintä päälle. Pyri tulemaan tunnille ajoissa.