Uskollisuuden Kilta

Tampereen Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Kilta eli U-kilta on perustettu 26. marraskuuta 1980. Kuluva vuosi 2024 on Killan 44. toimintavuosi. TNV:n U-killan toiminta-ajatuksena on tarjota jäsenilleen liikunnallista, henkistä, kulttuurista ja mukavaa yhdessäoloa.

Svolissa kiltaperinne on alkanut 1950-luvulla. TNV:n U-killan tilastonumero on 56. Svolin kiltasääntöjen mukaan jäseneksi voi liittyä 10 vuotta voimistellut henkilö. TNV:n U-killan jäsenyyden edellytys on vähintään 50 vuoden ikä.Uskollisuuden Kiltaan kutsutaan kauan voimistelleita seuran jäseniä. Jos olet yli 50-vuotias ja tunnet itsesi kiltahenkiseksi, voit myös itse ottaa yhteyttä U-killan emännistöön.

Monet kiltalaiset osallistuvat aktiivisesti näytöksiin ja liikuntatapahtumiin. Yllä oleva kuva onkin seuramme kevätnäytöksestä vuodelta 2019 Tesoman palloiluhallilta.

Kuntokävelyt keväisin ja syksyisin ovat perinteisesti ohjelmassa joka vuosi. Kävelyyn pyritään liittämään kulttuuritapahtuma tai tutustumiskäynti.

Rupattelutuokiot eli MaToTo-palaverit maaliskuun ja marraskuun toisena torstaina klo 12 Ratinassa. Rupatteluaiheesta päättää U-killan emännistö.

Joulujuhla vietetään kiltaperinteiden mukaisesti. Uusien jäsenten jäsenyys virallistetaan kynttiläseremonioin ja poisnukkuneita muistetaan. Joulujuhlan järjestelyistä ja tarjoilusta huolehtii Killan kolmesta jäsenryhmästä kukin vuorollaan. Ryhmät ovat Aunet, Liljat ja Kaisat. Näihin tapaamisiin voivat osallistua kaikki kiltalaiset, myös jumpan jo jättäneet.

Talkootoiminnalla U-kilta tukee seuraa ja sen nuoria.

Osallistumme mahdollisuuksien mukaan Voimisteluliiton kiltatapahtumiin ja kursseihin sekä Sydän-Suomen alueen kiltatapahtumiin.

U-KILLAN EMÄNNISTÖ 2023:
Kiltamuori Airi Karima
Kiltaäiti Kaija Virtanen
Rahakirstunvartija Pirjo Lehtonen
Kiltaemäntä Leena Jantunen
Jäsenkirjuri Marjatta Lehto
Muistiinmerkitsijä Raili Tähtivyö

Muut jäsenet:
Aila Rautanen
Aila Tamminen
Anja-Leena Tyry

                                                                    

U-killan Kuntokävely

U-killan syksyn kuntokävely toteutettiin 5.10.2023 luotsien johdolla Tammerkosken itäpuolelta päättyen Patosillan kautta Tallipihalle, missä kahvi ja tee lämmitti mukavasti lähes kaksituntisen koleassa säässä toteutetun kulttuurikävelyn jälkeen.

U-Killan Kesäretki 

U-killan Kesäretki Sastamalaan toteutettiin 06.07.2023. 

Suuntasimme ensin Sastamalakotiin, jossa jäsenemme Terttu nykyisin asuu. Halusimme tarjota hänelle kesäretken, hän oli täyttänyt edellisenä päivänä 92 vuotta. 

Ensimmäinen kohteemme oli Pyhän Olavin Kirkko. Opas esitteli taiteilijoiden Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan kirkkomaalauksia. Seuraavassa kohteessa Kulttuuritalo Jaatissa, Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkodissa, tutustuimme paikkakunnan taitelijoiden taidenäyttelyyn. Viimeisenä kohteena oli suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kirjakortteleineen ja apteekkarin puutarhoineen. Museorakennuksen salissa alkoi tapahtumatarjontana runotuokio, olihan Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä. 

Pukstaavissa Terttu ja Rauni (kuva) nauttivat vanhan talon tunnelmasta. Molemmat kokivat retken onnistuneeksi kesän kohokohdaksi. Parikymmentä retkelle osallistunutta u-kiltalaista oli heidän kanssaan samaa mieltä. 

03.11.2022 Tampereen Naisvoimistelijoiden U-killan Kiltamuori ja -äiti onnittelevat 100 vuotta täyttävää ryhdikästä ja nuorekasta kiltalaista.
03.11.2022 Päivänsankarille kiltasisaret esittivät Säkkijärven Polkan.
12.5.2022 U-killan kuntokävely alkoi Kalevan kirkon ja lähiympäristön esittelystä. Sadesäästä huolimatta mielenkiinolla tutustuimme Sorsapuiston patsaisiin ja päätimme kierroksen yhteisellä soppalounaalla.
6.5.2021 Tampereen Naisvoimistelijoiden U-killan kuntokävelyn kohteena oli seuran toimintaan merkittävästi vaikuttaneiden henkilöiden Kalevankankaalla sijaitsevat haudat. Kohteissa seuran kunniapuheenjohtaja Aila Tamminen kertoi mielenkiintoisesti, miten kyseiset henkilöt ovat vaikuttaneet seuran historiassa.
8.10.2020 Tampereen Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Kiltalaiset kävivät kuntokävelyllä. U-killan syksyn 2020 kuntokävelyn kohteena olivat Tampereen likat Naisaiheiset julkiset veistokset.